هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی 

 

هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی

هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری در تماشاخانه مهر شهرکرد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری: فرزاد رحیمی مدیرکل کانون استان گفت: این جشنواره با هدف تقویت مهارت مشارکت در کودکان و نوجوانان و پرورش خلاقیت در فعالیت های جمعی و فردی به مدت دو روز ادامه دارد.

او افزود: جشنواره هنرهای نمایشی در رده سنی ۱۰ تا ۱۸ ساله برگزار شده است.

رحیمی اضافه کرد: در این جشنواره ۱۰ اثر برگزیده از شهرستان‌های مختلف در حال اجرا است که از این تعداد ۳ نمایش برای حضور در جشنواره کشوری که اوایل سال آینده در تهران برگزار می‌شود انتخاب می‌شوند. او ادامه داد: محورهای این جشنواره دو روزه محیط زیست، شیوه استفاده از امکانات روزمره و تمرین زندگی برای ساختن آینده است.

سید مهدی حسام الذاکرین مدرس هنر های نمایشی، بازیگر وداور در حاشیه ی مراسم اختتامیه‌ی هجدهمین جشنواره ی هنر های نمایشی کانون  بابیان اهمیت نمایش عروسکی به عنوان موثرترین  واسطه ی تربیت و خلاقیت کودک و نوجوان اذعان داشت: جان دادن به یک شئ بی جان به اندازه‌ی همین عبارت، اسرار آمیز و جادوئی است؛ تقریباً هر شئی در دستان یک کودک می تواند جان بگیرد و تبدیل به عروسک بشود. اشیاء از کارکرد و ریخت ذاتی خود دور می شوند و هویت جدیدی پیدا می کنند. با وجود اینکه ما می دانیم که هویت اصلی چیست ولی هویت جدید را می‌پذیریم.  همین فاصله ی هویت اصلی و هویت جدید، خلاقیت است. اما با چه قوائدی یک شئ برای یک کودک به عنوان یک جاندار پذیرفتنی می شود؟

اگر بتوانیم این قوائد را فهم کنیم می توانیم چیزی به آن ها ارائه دهیم. کودکان با گذاشتن قراردادهای ساده و پایبند بودن به آن ها در نهایت صداقت، به تخیلشان پر و بال می دهند. البته که همیشه سورپرایزهایی هم دارند. اما در بازی شان همیشه پذیرشی خالص در مواجه با جهان بازی کوچک و ساده شان وجود دارد.
وی گفت: این نوع پذیرش و عمل صادقانه با ابزار و اشیاء، چه به عنوان سوژه و چه به عنوان ابژه، کلید خلق آثار خلاقانه برای کودکان دانست وافزود: نمایش عروسکی می تواند کودکان نود ساله را هم سرگرم کند و به بازی فرا بخواند و قطعاً صداقت و پذیرش رویدادها برای خلق جهانی بهتر و زیباتر امری ضروری است.

لاله صفرپور از دیگر داوران جشنواره نیز در پایان آیین اختامیه با حضور در جمع گروه های هنری شرکت کننده ضمن پرداختن به نقاط قوت وشاخصه‌های منحصر به فرد هر گروه؛ با بیان این نکته که نمایش عروسکی از جمله تجربیاتی است که قوه تخیل کودکان را به کار می اندازد گفت: از آنجا که تمام پیشرفتها و اختراعات بشری از تخیلات فردی و گروهی به وجود آمده‌اند پرداختن به تئاتر عروسکی یکی از با ارزش ترین خدماتی است که می توان در جهت رشد و تقویت خلاقیت کودکان امروز انجام داد.
وی در ادامه با تاکید براین موضوع که؛ عروسکها به خاطر برانگیختن حس عاطفی کودکان و نیز به خاطر جذابیتی که در دل تماشاگر خود ایجاد می کنند بی شک می توانند جدای از جنبه سر گرمی سرشار از الهام،  تربیت و آموزش باشند. جشنواره ی هنر های نمایشی را فرصتی برای سنجش خلاقیت، توانمندی و کشف استعداد های کودکان ونوجوانان در این زمینه ی هنری دانست.

مریم شیریان دبیر هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی با اعلام اینکه اعضای کانون از سراسر استان نمایشگران این جشنواره محسوب می شوند افزود: ۱۰ مربی در استان نیز به عنوان یاریگران گروهها در جشنواره حضور دارند.
مریم شیریان ساخت عروسک های خلاق، نمایشنامه نویسی، طراحی پوستر و آهنگسازی را از ویژگی های برجسته ی این جشنواره در رشد تفکر، خلاقیت و مهارتهای اعضا عنوان کرد.
وی فراگیری مهارت های اجتماعی در تعامل با دیگران، فراهم کردن زمینه ای برای رشد خلاقیت و نوآوری اعضا، گسترش فعالیتهای نمایشی در مراکز کانون و پرورش فکر با استفاده از هنر های نمایشی را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی  روزهای ۱ الی ۲  دی ماه از ساعت ۸:۳۰  صبح الی ۱۶ بعد از ظهر در تماشاخانه مهر شهرکرد واقع در میدان ابوریحان برگزار شد.

از بین این نمایش ها نمایش سیاه دل به  کارگردانی خانم معصومه گودرزی در گروه نوجوان و لکه پر ماجرا به کارگردانی خانم سپیده ابراهیمی در گروه کودک و سازی برای تنهایی به کارگردانی خانم فرزانه صالحی موفق شدند به مرحله کشوری راه پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1404/05/23 - 13:10
  • تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تجلیل مدیرکل کانون استان از خبرنگاران

به مناسبت روز خبرنگار، روح‌الله واحد، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، با صدور پیامی و در دیدار با چند خبرنگار حوزه‌ی رسانه، ضمن تبریک این روز به خبرنگاران پرتلاش استان، از نقش مؤثر آنان در انعکاس اخبار و رویدادهای حوزه کودک و نوجوان قدردانی کرد.

به گزارش اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل کانون استان اذعان داشت که انتشار به موقع و درست رویدادهای این حوزه، مسوولین کانون را در جهت خدمت‌رسانی بهتر به کودکان و نوجوانان یاری می‌دهد.

روح‌الله واحد با اشاره به اهمیت رسالت خبرنگاری در جامعه، گفت: خبرنگاران چشم بینای جامعه‌اند و با تلاش بی‌وقفه خود، پلی ارتباطی میان مردم و نهادهای فرهنگی و آموزشی ایجاد می‌کنند. بی‌تردید، حضور فعال و مسئولانه خبرنگاران در پوشش فعالیت‌های کانون پرورش فکری، نقش بسزایی در معرفی ظرفیت‌های این مجموعه و ارتقای سطح آگاهی عمومی نسبت به مسائل کودکان و نوجوانان دارد.

واحد در ادامه افزود: در سال‌های اخیر، همراهی صمیمانه خبرنگاران استان با برنامه‌ها و رویدادهای کانون، موجب شده تا پیام‌های فرهنگی، آموزشی و تربیتی ما با سرعت و دقت بیشتری به خانواده‌ها و مخاطبان اصلی‌مان منتقل شود. این تعامل سازنده، نشان از تعهد حرفه‌ای و دغدغه‌مندی خبرنگاران نسبت به آینده‌سازان کشور دارد.

مدیرکل کانون پرورش فکری استان همچنین با تأکید بر ضرورت استمرار این همکاری‌ها، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تداوم این ارتباط مؤثر، بتوانیم در کنار اصحاب رسانه، گام‌های مؤثرتری در مسیر رشد و تعالی نسل کودک و نوجوان برداریم. خبرنگاران با قلم و دوربین خود، صدای خاموش بسیاری از استعدادها و نیازهای این نسل را به گوش مسئولان می‌رسانند.

در پایان، روح‌الله واحد ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای تمامی خبرنگاران استان، گفت: روز خبرنگار را به همه تلاشگران عرصه اطلاع‌رسانی تبریک می‌گویم و از صمیم قلب از همراهی، دلسوزی و مسئولیت‌پذیری آنان در انعکاس فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری سپاسگزارم.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت