• 1405/03/08 - 12:18
  • تعداد بازدید: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در نشست انجمن شاعران نوجوان «یاقوت» مطرح شد؛

در شرایط جنگ، رسالت شاعر، امیدآفرینی است

همزمان با روزهای مقاومت، پایداری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، نشست تخصصی نقد و بررسی آثار انجمن شاعران نوجوان استان (یاقوت) دوشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۵، با حضور مدیرکل کانون، اساتید برجسته، مربیان و اعضای ادبی در مرکز شماره ۳ شهرکرد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، در این محفل ادبی که با حضور روح‌الله واحد(مدیرکل کانون استان)، احمدرضا الیاسی(شاعر و مدرس دانشگاه)، معاون فرهنگی و کارشناسان اداره کل کانون استان و جمعی از اعضای کارگاه‌های شعرسرایی و والدین همراه بود، اشعار نوجوانان با محوریت مفهوم مقاومت مورد واکاوی قرار گرفت.

احمدرضا الیاسی، شاعر آیینی و میهمان ویژه این نشست، آغازگر برنامه بود که با قرائت ابیاتی از سروده‌های خود در سوگ لاله های خونین‌بال وطن، فضای نشست را با عطر حماسه آمیخت:

«مانده بر دستانمان خونین، کفن / پیکر گردآفریدان وطن

رقص خون در صبحگاه مدرسه / دختران بی گناه مدرسه »...

وی در ادامه پس از شنیدن سروده‌های اعضای انجمن، به تبیین جایگاه «قالب» در شعر پرداخت و اظهار داشت: «انتخاب قالب صحیح، نشان‌دهنده توانمندی و آینده‌نگری شاعر نوجوان است. ضرورت دارد شاعر با مطالعه مستمر و تسلط بر ظرف‌های گوناگون شعری، مناسب‌ترین قالب را برای بیان مضامین مورد نظر خویش برگزیند؛ چرا که مطالعه، تغذیه‌کننده ذهن و غنای بانک واژگانی شاعر است.

این مدرس دانشگاه، نگاه نو و امیدمحور نوجوانان به مقوله جنگ و مصیبت را از نقاط قوت آثار آنان برشمرد و افزود: رسالت غایی شاعر، امیدآفرینی است. حتی در اوج سختی‌ها، شاعر باید زیبایی‌ها را رصد کند؛ همان‌گونه که حضرت زینب (س) در اوج مصایب عاشورا فرمودند: «ما رأیتُ الا جمیلاً». لذا بایسته است در بیان مصائب دفاع و مقاومت، از موضع استیصال و اندوه صرف پرهیز کرده و با الهام از حماسه‌های فردوسی، روحیه پایداری را در مخاطب تقویت نمایید.

سفیر شعر انقلاب و عاشورا در بخش دیگری از سخنان خود، شعر را «سند انسانیت» خواند و تصریح کرد: انسانیت در عالم معنا تجلی می‌یابد و شعر راهی برای ورود به این ساحت است. کسانی که با کلام منظوم مأنوس‌اند، با حقیقت انسانیت آشنایی بیشتری دارند؛ زیرا مفاهیم را از دنیای مادی به عالم معنا برده و از آن تصاویر ناب می‌آفرینند.

احمدرضا الیاسی با اشاره به مفهوم «این‌همانی» و خلاقیت در شعر معاصر، تصریح کرد: کلمه و حوزه‌ی اندیشه، والاترین سرمایه‌های یک شاعر هستند. تغییر در حوزه اندیشه بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که نوع نگاه انسان در این ساحت شکل می‌گیرد. وی در ادامه گفت: خوشبختانه تفکر روشن و دیدگاه باز اعضای این انجمن در اشعارشان تبلور یافته است و امیدوارم در آیندهی نزدیک شاهد بالندگی این استعدادها در تراز شاعران بزرگ کشور باشیم.

بخش دیگری از این نشست به ارتباط مجازی با «مجتبی حاذق»، مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون کشور اختصاص داشت. وی ضمن تبریک روزهای پیش رو به قرائت یکی از سروده‌های خود پرداخت و در ادامه، آثار اعضای حاضر در نشست را شنیده و مورد تحسین قرار داد.

از دیگر برنامه‌های جانبی این محفل ۳ ساعته، می‌توان به پخش کلیپ معرفی کارشناس میهمان، نمایش نماهنگ ادبی بر اساس اثر «ملیکا همتیان» (عضو فراگیر مرکز) با موضوع خرمشهر، شعرخوانی کارشناس ادبی و تجلیل از «فاطمه‌ضحی ملک‌پور» عضو شاهنامه‌خوان مرکز شماره سه شهرکرد اشاره کرد.

در پایان این نشست، اعضای نوجوان از جمله معصومه شبانیان، طاها اصغرزاده، سارا اصغرزاده، طهورا رئیسی و رویا نجفی‌نژاد به قرائت آثار خود پرداختند و به رسم یادبود هدایایی به حاضران اهدا گردید.

 

برای دیدن تصاویر مربوط به ین خبر کلیک کنید.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت