هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی 

 

هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی

هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری در تماشاخانه مهر شهرکرد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری: فرزاد رحیمی مدیرکل کانون استان گفت: این جشنواره با هدف تقویت مهارت مشارکت در کودکان و نوجوانان و پرورش خلاقیت در فعالیت های جمعی و فردی به مدت دو روز ادامه دارد.

او افزود: جشنواره هنرهای نمایشی در رده سنی ۱۰ تا ۱۸ ساله برگزار شده است.

رحیمی اضافه کرد: در این جشنواره ۱۰ اثر برگزیده از شهرستان‌های مختلف در حال اجرا است که از این تعداد ۳ نمایش برای حضور در جشنواره کشوری که اوایل سال آینده در تهران برگزار می‌شود انتخاب می‌شوند. او ادامه داد: محورهای این جشنواره دو روزه محیط زیست، شیوه استفاده از امکانات روزمره و تمرین زندگی برای ساختن آینده است.

سید مهدی حسام الذاکرین مدرس هنر های نمایشی، بازیگر وداور در حاشیه ی مراسم اختتامیه‌ی هجدهمین جشنواره ی هنر های نمایشی کانون  بابیان اهمیت نمایش عروسکی به عنوان موثرترین  واسطه ی تربیت و خلاقیت کودک و نوجوان اذعان داشت: جان دادن به یک شئ بی جان به اندازه‌ی همین عبارت، اسرار آمیز و جادوئی است؛ تقریباً هر شئی در دستان یک کودک می تواند جان بگیرد و تبدیل به عروسک بشود. اشیاء از کارکرد و ریخت ذاتی خود دور می شوند و هویت جدیدی پیدا می کنند. با وجود اینکه ما می دانیم که هویت اصلی چیست ولی هویت جدید را می‌پذیریم.  همین فاصله ی هویت اصلی و هویت جدید، خلاقیت است. اما با چه قوائدی یک شئ برای یک کودک به عنوان یک جاندار پذیرفتنی می شود؟

اگر بتوانیم این قوائد را فهم کنیم می توانیم چیزی به آن ها ارائه دهیم. کودکان با گذاشتن قراردادهای ساده و پایبند بودن به آن ها در نهایت صداقت، به تخیلشان پر و بال می دهند. البته که همیشه سورپرایزهایی هم دارند. اما در بازی شان همیشه پذیرشی خالص در مواجه با جهان بازی کوچک و ساده شان وجود دارد.
وی گفت: این نوع پذیرش و عمل صادقانه با ابزار و اشیاء، چه به عنوان سوژه و چه به عنوان ابژه، کلید خلق آثار خلاقانه برای کودکان دانست وافزود: نمایش عروسکی می تواند کودکان نود ساله را هم سرگرم کند و به بازی فرا بخواند و قطعاً صداقت و پذیرش رویدادها برای خلق جهانی بهتر و زیباتر امری ضروری است.

لاله صفرپور از دیگر داوران جشنواره نیز در پایان آیین اختامیه با حضور در جمع گروه های هنری شرکت کننده ضمن پرداختن به نقاط قوت وشاخصه‌های منحصر به فرد هر گروه؛ با بیان این نکته که نمایش عروسکی از جمله تجربیاتی است که قوه تخیل کودکان را به کار می اندازد گفت: از آنجا که تمام پیشرفتها و اختراعات بشری از تخیلات فردی و گروهی به وجود آمده‌اند پرداختن به تئاتر عروسکی یکی از با ارزش ترین خدماتی است که می توان در جهت رشد و تقویت خلاقیت کودکان امروز انجام داد.
وی در ادامه با تاکید براین موضوع که؛ عروسکها به خاطر برانگیختن حس عاطفی کودکان و نیز به خاطر جذابیتی که در دل تماشاگر خود ایجاد می کنند بی شک می توانند جدای از جنبه سر گرمی سرشار از الهام،  تربیت و آموزش باشند. جشنواره ی هنر های نمایشی را فرصتی برای سنجش خلاقیت، توانمندی و کشف استعداد های کودکان ونوجوانان در این زمینه ی هنری دانست.

مریم شیریان دبیر هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی با اعلام اینکه اعضای کانون از سراسر استان نمایشگران این جشنواره محسوب می شوند افزود: ۱۰ مربی در استان نیز به عنوان یاریگران گروهها در جشنواره حضور دارند.
مریم شیریان ساخت عروسک های خلاق، نمایشنامه نویسی، طراحی پوستر و آهنگسازی را از ویژگی های برجسته ی این جشنواره در رشد تفکر، خلاقیت و مهارتهای اعضا عنوان کرد.
وی فراگیری مهارت های اجتماعی در تعامل با دیگران، فراهم کردن زمینه ای برای رشد خلاقیت و نوآوری اعضا، گسترش فعالیتهای نمایشی در مراکز کانون و پرورش فکر با استفاده از هنر های نمایشی را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی  روزهای ۱ الی ۲  دی ماه از ساعت ۸:۳۰  صبح الی ۱۶ بعد از ظهر در تماشاخانه مهر شهرکرد واقع در میدان ابوریحان برگزار شد.

از بین این نمایش ها نمایش سیاه دل به  کارگردانی خانم معصومه گودرزی در گروه نوجوان و لکه پر ماجرا به کارگردانی خانم سپیده ابراهیمی در گروه کودک و سازی برای تنهایی به کارگردانی خانم فرزانه صالحی موفق شدند به مرحله کشوری راه پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1404/01/31 - 13:37
  • تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دستاورد بزرگ فرهنگی برای استان

گروه سرود کانون شلمزار برگزیده جشنواره ملی «سرود آب» شد

شامگاه پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در سالن رضوان صدا و سیمای خراسان رضوی گروه سرود مرکز شلمزار به عنوان یکی از برگزیدگان این رویداد ملی اعلام گردید.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، نخستین جشنواره‌ی ملی سرود آب از طرف شرکت آب و فاضلاب مشهد و راهبری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از آبان ۱۴۰۳ آغاز شد و پس از اتمام مراحل داوری آثار، شامگاه پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ با معرفی برترین‌ها در سالن رضوان صدا و سیمای مشهد به کار خود پایان داد.

روح‌الله واحد، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری با ابراز خوشحالی از موفقیت گروه سرود مرکز شلمزار در جشنواره ملی «سرود آب»، این دستاورد را یک پیروزی بزرگ فرهنگی برای استان دانست و گفت: این موفقیت نه تنها نشان‌دهنده توانمندی‌های هنری کودکان و نوجوانان استان ماست، بلکه گامی مهم در ترویج فرهنگ حفظ منابع آب و اهمیت آن در سطح ملی است.

واحد گفت: این جشنواره که در سه بخش اجرای گروه سرود (دختران و پسران)، تکخوان (پسران) و تولید قطعه موسیقی با کلام برگزار شد، گروه سرود مرکز شلمزار با اجرای سرود «آب آیینه» به عنوان نماینده چهارمحال و بختیاری، موفق به کسب عنوان برگزیده شد.

گروه سرود کانون شلمزار برگزیده جشنواره ملی «سرود آب» شد

وی ادامه داد: این گروه با اجرای هماهنگ و تاثیرگذار خود، پیامی قوی از اهمیت مصرف بهینه آب و حفظ منابع آبی را به تماشاگران منتقل کرد.

وی در ادامه گفت: اعضای گروه سرود شلمزار که در این رویداد ملی درخشیدند شامل طیبه باقری (مربی و سرپرست گروه)، زهرا احمدی، هستی امینی، شیدا حکمی، شیرین حمزه، آذین شوقی، فاطمه صمیمی، ثنا قنبری، صبا محسنی، نگار ملک‌پور، الناز ملک‌پور، فاطمه ملک‌پور و میترا نجفی بودند.

گروه سرود کانون شلمزار برگزیده جشنواره ملی «سرود آب» شد

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری در خصوص این موفقیت گفت: این رویداد فرصتی بی‌نظیر برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و آگاهی بخشی به نسل جوان در خصوص اهمیت منابع آبی کشور بود. گروه سرود شلمزار با اجرای سرود «آب آیینه»، توانست پیام امید و مسئولیت‌پذیری در برابر منابع طبیعی را به گوش همگان برساند.

واحد خاطرنشان کرد: این جشنواره با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، همچنین به دنبال جلب توجه مردم به ضرورت حفاظت از منابع آب و مصرف بهینه آن در سطح ملی برگزار شد.

گروه سرود کانون شلمزار برگزیده جشنواره ملی «سرود آب» شد

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت