هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی 

 

هجدهمین جشنواره سراسری نمایش عروسکی

هجدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری در تماشاخانه مهر شهرکرد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری: فرزاد رحیمی مدیرکل کانون استان گفت: این جشنواره با هدف تقویت مهارت مشارکت در کودکان و نوجوانان و پرورش خلاقیت در فعالیت های جمعی و فردی به مدت دو روز ادامه دارد.

او افزود: جشنواره هنرهای نمایشی در رده سنی ۱۰ تا ۱۸ ساله برگزار شده است.

رحیمی اضافه کرد: در این جشنواره ۱۰ اثر برگزیده از شهرستان‌های مختلف در حال اجرا است که از این تعداد ۳ نمایش برای حضور در جشنواره کشوری که اوایل سال آینده در تهران برگزار می‌شود انتخاب می‌شوند. او ادامه داد: محورهای این جشنواره دو روزه محیط زیست، شیوه استفاده از امکانات روزمره و تمرین زندگی برای ساختن آینده است.

سید مهدی حسام الذاکرین مدرس هنر های نمایشی، بازیگر وداور در حاشیه ی مراسم اختتامیه‌ی هجدهمین جشنواره ی هنر های نمایشی کانون  بابیان اهمیت نمایش عروسکی به عنوان موثرترین  واسطه ی تربیت و خلاقیت کودک و نوجوان اذعان داشت: جان دادن به یک شئ بی جان به اندازه‌ی همین عبارت، اسرار آمیز و جادوئی است؛ تقریباً هر شئی در دستان یک کودک می تواند جان بگیرد و تبدیل به عروسک بشود. اشیاء از کارکرد و ریخت ذاتی خود دور می شوند و هویت جدیدی پیدا می کنند. با وجود اینکه ما می دانیم که هویت اصلی چیست ولی هویت جدید را می‌پذیریم.  همین فاصله ی هویت اصلی و هویت جدید، خلاقیت است. اما با چه قوائدی یک شئ برای یک کودک به عنوان یک جاندار پذیرفتنی می شود؟

اگر بتوانیم این قوائد را فهم کنیم می توانیم چیزی به آن ها ارائه دهیم. کودکان با گذاشتن قراردادهای ساده و پایبند بودن به آن ها در نهایت صداقت، به تخیلشان پر و بال می دهند. البته که همیشه سورپرایزهایی هم دارند. اما در بازی شان همیشه پذیرشی خالص در مواجه با جهان بازی کوچک و ساده شان وجود دارد.
وی گفت: این نوع پذیرش و عمل صادقانه با ابزار و اشیاء، چه به عنوان سوژه و چه به عنوان ابژه، کلید خلق آثار خلاقانه برای کودکان دانست وافزود: نمایش عروسکی می تواند کودکان نود ساله را هم سرگرم کند و به بازی فرا بخواند و قطعاً صداقت و پذیرش رویدادها برای خلق جهانی بهتر و زیباتر امری ضروری است.

لاله صفرپور از دیگر داوران جشنواره نیز در پایان آیین اختامیه با حضور در جمع گروه های هنری شرکت کننده ضمن پرداختن به نقاط قوت وشاخصه‌های منحصر به فرد هر گروه؛ با بیان این نکته که نمایش عروسکی از جمله تجربیاتی است که قوه تخیل کودکان را به کار می اندازد گفت: از آنجا که تمام پیشرفتها و اختراعات بشری از تخیلات فردی و گروهی به وجود آمده‌اند پرداختن به تئاتر عروسکی یکی از با ارزش ترین خدماتی است که می توان در جهت رشد و تقویت خلاقیت کودکان امروز انجام داد.
وی در ادامه با تاکید براین موضوع که؛ عروسکها به خاطر برانگیختن حس عاطفی کودکان و نیز به خاطر جذابیتی که در دل تماشاگر خود ایجاد می کنند بی شک می توانند جدای از جنبه سر گرمی سرشار از الهام،  تربیت و آموزش باشند. جشنواره ی هنر های نمایشی را فرصتی برای سنجش خلاقیت، توانمندی و کشف استعداد های کودکان ونوجوانان در این زمینه ی هنری دانست.

مریم شیریان دبیر هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی با اعلام اینکه اعضای کانون از سراسر استان نمایشگران این جشنواره محسوب می شوند افزود: ۱۰ مربی در استان نیز به عنوان یاریگران گروهها در جشنواره حضور دارند.
مریم شیریان ساخت عروسک های خلاق، نمایشنامه نویسی، طراحی پوستر و آهنگسازی را از ویژگی های برجسته ی این جشنواره در رشد تفکر، خلاقیت و مهارتهای اعضا عنوان کرد.
وی فراگیری مهارت های اجتماعی در تعامل با دیگران، فراهم کردن زمینه ای برای رشد خلاقیت و نوآوری اعضا، گسترش فعالیتهای نمایشی در مراکز کانون و پرورش فکر با استفاده از هنر های نمایشی را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
هجدهمین جشنواره استانی نمایش عروسکی  روزهای ۱ الی ۲  دی ماه از ساعت ۸:۳۰  صبح الی ۱۶ بعد از ظهر در تماشاخانه مهر شهرکرد واقع در میدان ابوریحان برگزار شد.

از بین این نمایش ها نمایش سیاه دل به  کارگردانی خانم معصومه گودرزی در گروه نوجوان و لکه پر ماجرا به کارگردانی خانم سپیده ابراهیمی در گروه کودک و سازی برای تنهایی به کارگردانی خانم فرزانه صالحی موفق شدند به مرحله کشوری راه پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1403/12/20 - 14:19
  • تعداد بازدید: 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فراخوان شعر منطقه‌ای «به اتفاقِ خدا» در کانون چهارمحال و بختیاری منتشر شد.

با تقارن ماه بهار قرآن با بهار طبیعت، آفرینش‌های ادبی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری، فراخوان شعرسرایی را با عنوان «به اتفاق خدا» برای شش استان که در منطقه‌ی چهار کشور هستند، منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، فراخوان «به اتفاقِ خدا» ویژه‌ی اعضای نوجوان ۱۲ تا ۱۸ سال که عضو کارگاه‌های شعرسرایی، باشگاه‌ قاف و سیمرغ و انجمن‌های شعر هستند منتشر گردید.

مدیرکل کانون استان هدف از برگزاری این فراخوان را کشف و پرورش استعدادهای ادبی نوجوانان، پایدارسازی اعضای نوجوان کارگاه های ادبی، باشگاه های قاف و سیمرغ و انجمن‌های شعر دانست. وی، زمینه‌سازی مشارکت حداکثری نوجوانان در ترویج و توسعه‌ی فرهنگ قرآنی، نهادینه‌سازی باورها و ارزش‌های اعتقادی و تقویت مبانی دینی در نوجوانان با استفاده از ابزار هنر و ادبیات، زمینه سازی تدبر در آیات قرآن و لذت فهم آیه‌ها در بین نوجوانان را از اهداف کلی این فراخوان کرد.

روح‌الله واحد از دیگر اهداف این رویداد نام برد و گفت: ارزش‌گذاری نسبت به آیین‌های ایرانی، اسلامی(عید نوروز و ماه مبارک رمضان) و خلق آثار ادبی فاخر توسط نوجوانان شاعر بر اساس مضامین نورانی وحی از دیگر اهداف این فراخوان می‌باشد.

واحد در ادامه گفت: در کتاب مقدس و نورانی قرآن کریم، آیه‌های بسیار زیادی وجود دارد که به طبیعت، مظاهر و زیبایی‌های آن اشاره شده است و در این فراخوان به جهت سهولت در کار نوجوانان، اسامی سوره‌هایی با این مضامین ذکر شده است.

وی تصریح کرد: سوره‌ی روم آیه ۵۰، سوره‌ی بقره آیه ۲۲، سوره‌ی انعام آیه ۹۵، سوره‌ی فاطر آیه ۹ از جمله‌ی این آیه‌ها و سوره‌ها است ولی نوجوانان می‌توانند آیه‌های دیگری را جستجورکرده و در مورد آن به شعرسرایی بپردازند.

مدیرکل کانون استان در ادامه گفت: تقارن ماه مبارک رمضان با بهار طبیعت فرصت مناسبی را ایجاد نمود تا نوجوانان شاعر و اهل قلم با الهام از کلام نورانی وحی و جلوه های نور در شعر و بر اساس مضامین، مفاهیم، درونمایه و الهام از آیه‌های مربوط به طبیعت، دست به آفرینش و خلق اثر ادبی بزنند.

روح‌الله واحد تصریح کرد: تمامی نوجوانان شاعر منطقه‌ی ۴ کشور که در حوزه‌ی ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت دارند، می‌توانند در این فراخوان شرکت نمایند و آثار خود را در تمامی قالب‌های شعری به دبیرخانه‌ی استان ارسال کنند.

لازم به ذکر است استان‌های: چهارمحال و بختیاری، خوزستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان حوزه‌ی ادبی منطقه‌ی چهار  کشور را تشکیل می‌دهند.

علاقه‌مندان تا ۲۰ فروردین فرصت دارند آثار خود را از طریق اتوماسیون اداری آفرینش‌های ادبی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارسال کنند.

اسامی برگزیدگان، اول اردیبهشت ۱۴۰۴ همزمان با روز بزرگداشت سعدی اعلام خواهد شد و از برگزیدگان با اهدای لوح تقدیر و هدایای ارزنده تجلیل به عمل می‌آید.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت